הידיעה כי אתם מחזיקים בביטוח מרגיעה אתכם ומעניקה לכם שקט נפשי. אחת מהפוליסות החשובות והמשמעותיות ביותר היא ללא כל ספק פוליסת הביטוח הסיעודי. כל אדם, על פי העדפותיו האישיות, מחזיק בפוליסה שונה:
- פוליסת ביטוח סיעודי ממקום העבודה (בסוף שנת 2017 בוטלו רוב הפוליסות האלה בהחלטת המדינה)
- פוליסת ביטוח סיעודי מטעם קופת החולים
- פוליסת ביטוח סיעודי מחברת ביטוח פרטית
רבים מברכים אתכם כי "הלוואי ולא תזדקקו" ולא תצטרכו להשתמש בפוליסה, ואכן – רק בריאות! עם זאת, איש אינו יודע מה יוליד המחר, כך שישנה חשיבות לביטוח הסיעודי. המצב הסיעודי מתואר כמצב בו הפרט אינו יכול לבצע פעולות בסיסיות יום-יומיות שהוא היה יכול לבצע קודם לכן. הפעולות עליהן מדובר:
- ניידות
- לבישת בגדים / הורדת בגדים
- רחצה
- לקום ולשכב
- אכילה ושתייה
- שליטה על הסורגים
כאשר אדם הופך לחולה סיעודי, הוא יכול לפנות לחברת הביטוח ולהפעיל את הפוליסה וכך לקבל תגמולים וכך לממן את השהות בבית אבות סיעודי, או לחלופין לחיות עם מטפל סיעודי צמוד.
מה חשוב לדעת על התיישנות וזכאותכם?
ישנם מקרים רבים בהם מבוטחים הופכים לסיעודיים אך אינם פונים לחברת הביטוח לקבל את גמלת הסיעוד בין אם בגלל שלא התפנו לכך עקב מצבם ובין אם בכלל לא ידעו כי יש להם פוליסת ביטוח.
לכן, אותם אנשים שלא פנו ב"זמן אמת" לחברת הביטוח, מבקשים למעשה לקבל גמלת סיעוד רטרואקטיבית.
בפועל, עליכם לדעת כי ישנה התיישנות שיכולה לפגוע בכם. בעת שאתם מציינים כי אתם במצב סיעודי יותר משלוש שנים, ישנה סכנה ממשית כי תהיה התיישנות.
לעתים, על מנת להגדיל את הסיכויים כי חברת הביטוח תשלם למבוטח את הכסף, מעצימים את מצבו של המבוטח הסיעודי, בין היתר עם מספר השנים בו הוא נמצא במצב הסיעודי. חשוב מאד לשים לב למילוי הפרטים בטופס הבקשה, שכן מילוי שלא כנדרש יכול לגרור סירוב מצד חברת הביטוח. הטיעון שלה? התיישנות.
"אז רגע, אין לי קצבת סיעוד במקרה שכזה?"
חשוב להדגיש ובעיקר להרגיע: גם אם חלפו כשלוש שנים, אין זה אומר שאינכם זכאים כלל לתגמולים וכי הכסף ששילמתם לביטוח הסיעודי הושקע לשווא. המשמעות הפשוטה היא שלא תוכלו לבצע תביעת סיעוד רטרואקטיבית יותר מ-3 שנים.
- אתם מציינים כי אתם סיעודיים כבר יותר מ-3 שנים? תהיו זכאים ל-36 תגמולים לכל היותר.
- אתם סיעודיים פחות מ-3 שנים? תהיו זכאים לקבל בסך הכל כ-60 תגמולים (ברוב הפוליסות ובמיוחד בפוליסות קופות החולים).
ישנו חשש להתיישנות? המענה עבורכם הוא עורך דין סיעודי
עורך הדין הסיעודי יוכל ללוות אתכם לאורך כל הדרך! אנשים סיעודיים זקוקים לתגמולים מחברת הביטוח על מנת לממן את שגרת חייהם, שיכולה להגיע גם לסכומים של כ-20,000 שקלים בחודש. האתגר הגדול במקרים שכאלו הוא להביא את המבוטח הסיעודי למצב בו הוא אכן דורש בסיוע מעורך דין. אנשים סיעודיים לא יכולים תמיד לטפל בנושאים רגישים שכאלו, כך שישנו צורך בליווי בן משפחה שיוכל לממש את הזכות הבסיסית של המבוטח.
איך תבחרו עורך דין סיעודי? על פי 5 פרמטרים:
- ניסיון עורך הדין – ככל שעורך הדין הסיעודי התנסה ביותר תיקים וצבר יותר הצלחות, כך אתם יכולים להיות שקטים כי אתם בידיים טובות.
- תחום העיסוק – כדאי בהחלט לעבוד עם עורך דין סיעודי שמתמחה ספציפית בתביעות סיעוד רטרואקטיביות מחברות הביטוח.
- שכר הטרחה – הבטיחו מבעוד מועד כי שכר הטרחה הוגן, על בסיס הצלחה וכי לא מדובר על סכומי עתק על חשבונו של המבוטח הסיעודי.
- כימיה עם עורך הדין – תנו עדיפות לעורך דין מכיל, רגיש, מבין וקשוב. מדובר על דרך משותפת שאתם עתידים לצעוד יחד, כך שכדאי בהחלט שהדרך תהיה כמה שיותר נעימה.
- אבחון ראשוני – האם עורך הדין יכול לתת לכם הערכה ראשונית באשר לסיכויי ההצלחה? כך, תוכלו לדעת לקראת מה אתם הולכים והאם ההשקעה בכסף ובזמן, אכן תשתלם לכם.