הרצון שלכם להבטיח לעצמכם עתיד טוב יותר, גורם לכם לעשות שלל ביטוחים עם חברות הביטוח. אם ישנו ביטוח שנוגע ברגש ובנקודה הכואבת של אנשים – הוא הביטוח הסיעודי. לא ניתן לשלוט בקצב ההתבגרות ובעיקר בהשלכות שלו, ונדמה כי הביטוח הסיעודי שעליו משלמים לאורך שנים רבות (ולא מעט כסף), יאפשר למבוטחים לחיות חיים טובים ביותר.
בפועל, עולים לכותרות עוד ועוד סיפורים על מבוטחים שלא מצליחים לממש את זכותם, זאת עם קבלת סירוב מצד חברת הביטוח לשלם להם. לעתים נדמה כי המענה האוטומטי של חברות הביטוח הוא מענה שלילי לבקשות המבוטחים, ברור שמעורבותו של עורך דין ביטוח סיעודי לתמונה מסייע לשנות את תשובת החברה.
כשחברות הביטוח מבינות שאתם לא עומדים לוותר
אמנם יש להיזהר כשמייחסים את צמד המילים "שיטת מצליח" לחברות הביטוח, אך התחושה הכללית היא שלגבות כסף הן יודעות היטב, אך בעת שעליהן לשלם למבוטחים הסיעודיים קצת יותר קשה להן. בעוד ישנם מבוטחים שנענים בסירוב לבקשתם ומחליטים לוותר, ישנם כאלו שמחליטים לצאת כנגד חברת הביטוח בסיוע עו"ד ביטוח סיעודי. כשחברת הביטוח מודעת למהלך, היא מבינה כי אינה יכולה לעשות כרצונה ועליה לפעול ביושרה והגינות כלפי המבוטח.
חשוב להבין, כי יש לבדוק לעומק את סיבת הסירוב מצד חברת הביטוח. כך, עורך הדין הסיעודי יוכל לייצג אתכם בצורה מקצועית ויסודית, כאשר מטרת העל היא להבטיח כי חברת הביטוח תשלם לכם את שמגיע לכם. אם גם אתם מוצאים עצמכם נדחים על ידי חברת הביטוח, דעו כי אינכם צריכים להרים ידיים. עורך דין ביטוח סיעודי יוכל לייעץ לכם, ללוות אתכם ולייצג אתכם אל מול חברת הביטוח. אז איך תבחרו גם אתם עורך דין לביטוח סיעודי?
1. תחום העיסוק של עורך הדין
ישנם עורכי דין שעוסקים בכמה תחומים, וכך הם מעניקים ליווי "על הדרך" גם בתחום של התביעות הסיעודיות. בפועל, כדאי לעבוד עם משרד המתמחה ספציפית בתחום עיסוק זה. מדוע? משום שכך אתם יכולים להבטיח עורך דין מנוסה יותר, מקצועי יותר וממוקד יותר שחי אך ורק את העולם של התביעות אל מול חברות הביטוח.
2. בדיקות מקדימות מולכם
אחת הדרכים שלכם לדעת האם עורך הדין הוא אכן עורך דין מקצועי וגם אמין, היא עם הבדיקות המקדימות שהוא יעשה או לא יעשה. חובתו של עורך דין ביטוח סיעודי הוא לייעץ לכם טרם אתם יוצאים לדרך משותפת. חשוב להבין כי אוכלוסייה של אנשים סיעודיים היא אוכלוסייה חלשה יותר, כך שיציאה להליך משפטי כאשר סיכויי ההצלחה אינם גבוהים, מיותרת ויכולה לגרום לסבל רב. את האבחון הראשוני באשר לסיכויי ההצלחה בתביעה ניתן לעשות בפגישה פרונטלית או בשיחה טלפונית אל מול עורך הדין.
3. רזומה של הצלחה
בסופו של דבר אתם רוצים להבטיח כי תקבלו את שמגיע לכם מחברת הביטוח. הבחירה לחבור אל עו"ד ביטוח סיעודי היא הבחירה למנף את הסיכויים שלכם להצליח. לכן, חשוב מאד שתבחנו את עורך הדין גם על פי מבחן התוצאה: בכמה תיקים שכאלו הוא הצליח? תוכלו לבקש המלצות ישירות מעורך הדין, או פשוט לשאול אותו לגבי אחוזי ההצלחה במקרים בהם טיפל.
4. שכר טרחה עורך דין סיעודי
דבר נוסף וחשוב הוא כמובן שכר טרחה עורך דין בתביעת ביטוח סיעודי. מבוטחים סיעודיים זקוקים לכסף שאותו הם נלחמים לקבל, כך שחשוב מאד ששכר הטרחה יהיה הוגן. לאחר האבחון הראשוני שמטרתו לאמוד את אחוזי ההצלחה שלכם, תוכלו להתעניין אודות שכר הטרחה, האם יש צורך לשלם מקדמה מראש או ששכר הטרחה משולם רק במקרה של הצלחה בתיק.
מידע נוסף לקריאה: